/ Desserter / Raw food /

Raw brownies.

Jag gjorde brownies i fredags - helt underbart goda! Dessutom helt raw också. Och som ni ser på bilderna gillar jag när botten har lite mera chrunch i sig, så därför valde jag att inte mixa nötterna alltför mycket. Detta avgör man ju givetvis själv.
 
RAW BROWNIES
 
Botten
ca 5 dl valnötter
ca 5 dl färska urkärnade dadlar
0,75 dl rå kakao ("vanlig" kakao är upphettat på så hög temperatur och därför inte rå och har dessutom förlorat majoriteten av näringsämnena)
1 tsk vatten (kan uteslutas)
1 tsk äkta vaniljpulver
En nypa salt
 
Chokladtopping
1 st avokado
2 msk kokosolja
3 msk honung
3 msk kakao
En nypa äkta vaniljpulver
 
Mixa först nötterna till mindre bitar (beroende på hur chrunchig botten du vill ha). Ha sedan i dadlarna och mixa ihop. Tillsätt sedan resten av ingridienserna till botten. Vattnet kan uteslutas då den tillför mest hur du vill ha din konsistens. Jag tog ca 1 tsk vatten. Lägg smeten i en form. Jag klädde min form med bakplåtspapper. Sedan stoppar du bara in den i frysen medan du gör toppingen. Och den gör du genom att mixa alla ingridienser. Avokadon gör så att toppingen blir krämig. Häll toppingen över botten och ställ tillbaka in i frysen tills den stelnat. Sedan är det bara att ta ut den och skära upp. MUMS!
glutenfritt / mjölkfritt / raw
#1 / / Lena:

Åh, va gott Angelica!! MÅSTE prova detta alltså!! Galet snygga bilder med- som vanligt. Puss

#2 / / kajsa:

detta såg ju allt för gott ut! vad är det för kamera du använder till dina så himla fina bilder?

Svar: Tack :) jag använder en Nikon d800 :)
Angelica Ström

#3 / / Miss Åberg:

måste absolut testa det där!