/ Frukost / Såser/sylt/marmelad /

Chiasylt.

Chiasylt är hur enkelt som helst att göra och är en perfekt sylt. Här ovan ser ni med smak av hallon. Och jag är verkligen ingen tjej som gillar att ha sylt på mackor men detta hembakta (gluten- och mjölkfritt så klart) bröd smakar åt kanel- och kardemummahållet, så då tycker jag det passar med sylt. Inte annars.
 
CHIASYLT:
 
225 g frysta hallon (eller vilka bär nu du vill använda och 225 g är en hel "kartong/box" med bär)
1,5 msk chiafrön
Sötning efter smak (jag använde agave)
 
Ställ fram bären i en skål i rumstemperatur ungefär i en timme. Mosa sedan bären med en gaffel och häll i chiafröna (samt sötning om du vill ha). Rör om. Ställ in i kylskåpet några timmar och rör om ibland. Klart!
chiafrön / chiasylt / glutenfritt / mjölkfritt
#1 / / Lena:

Men va enkelt och gott!!! Hur länge håller detta tro? Puss

Svar: En vecka kanske. Eller två. Man får smaka ;) puss
Angelica Ström

#2 / / Emma:

Har du gjort brödet själv oxå? Ser görgott ut!

Svar: Ja precis. Ett gluten- och mjölkfritt bröd :)
Angelica Ström

#3 / / Josephine:

Jätte fint och mums! :D

#4 / / Erica:

Va gott.
Jag kokar päronsylt/marmelad idag.
Just smakat med brieost och varma scones, yummi.
Recept strax min lilla mat&bakblogg
ericasmeny.blogg.se om du är intresserad !
Kram//Erica

#5 / / Klara:

Åh hjälp mig vad underbara bilder. Ser jättegott ut!

#6 / / ida :

MEn åh vad gott det ser ut!! måste prova.

Kan man få ett recept på brödet kanske, även de ser super gott ut!!!

Svar: Ska försöka baka det igen (eller något liknande bröd) och försöka skriva ner mått och sådant. Så dyker receptet upp här sedan :) Har inga mått just nu då jag gjorde en "provomgång" så att säga.
Angelica Ström

#7 / / Lisette:

Åh vad gott!

#8 / / Robex Lundgren:

Fin bild

#9 / / AngelicasVärld:

Vilket super tips!! Det ska provas!

#10 / / Frida:

Åh både sylten och brödet ser supergott ut !

#11 / / Sara:

Ser underbart gott ut :)

#12 / / leonor broberg:

gott

#13 / / Elin:

ÅH! Skicka lite av det där till mig! Ser väldigt gott ut :)

#14 / / Alina:

Fina bilder :)

#15 / / JuliaJ:

Vilka höstiga bilder :)

#16 / / Marja - Baka Sockerfritt:

Det låter väldigt gott! Har hört massor om chiasylt, men aldrig testat!

#17 / / Oliviaaaanilssons blogg med 4 A:

Vad fin blogg du har!
Kika gärna in på min blogg om du har lust :D

#18 / / K- S:

Ska helt klart provas på! :)

#19 / / Robex Lundgren:

läckert

#20 / / Paulina Suonvieri:

Såg detta receptet på din instagram och LIKA på en gång! Ser helt fantastiskt ut, och om jag får gissa så stämmer nog smaken överens med det!

Grymt kul att hitta en "kökskreativ" tjej- det gillas! :D

//hundredkitchenstories.blogg.se

Svar: Åh men tack! Hittade faktiskt till din blogg (och Instagram) för någon vecka sedan och har fortsatt läst den. Massa grymma recept!! Fortsätt så! :D
Angelica Ström

#21 / / kerstin ehrenholm:

ser super god ut

#22 / / Amanda♥:

Det ser jättegott ut! :)

#23 / / Mohammedi's | Art, model & designer:

gott

#24 / / Josefine Andersson:

Åh, chiasylt är så himla gott!

#25 / / Isabelle Olsson:

Men åh, mums! Jättefina bilder! :-)

#26 / / KassandraPalma:

ååh så gott!!

#27 / / Isa:

de där sconesen (?) såg inte heller helt fel ut :D

#28 / / Mikaela Svarfvar:

Perfekt!! :D Jag har precis upptäckt Chiagröt xD :D

#29 / / Madelein Larsson Wollnik:

Det såg fantastiskt gott ut både med sylten och brödet. Fina bilder med, som stafflin :-)

#30 / / Nora:

Åh vad gott och fina bilder. Detta ska jag testa!!

#31 / / Hedda Rönnlund:

Ser supergott ut!